Ποιος φοβάται τα pastel;

Αναμφίβολα οι συγκεκριμένες αποχρώσεις είναι συνδεδεμένες με τον ερχομό της Άνοιξης… Φέτος, όμως, θα δούμε τα pastel να παραμένουν στη ζωή μας, όχι μόνο την πιο γλυκιά εποχή του χρόνο, αλλά και όλες τις υπόλοιπες! Ναι, τα pastel ήρθαν για να μείνουν κι εμείς έχουμε κάθε λόγο να τους ανοίξουμε διάπλατα την πόρτα του σπιτιού και… της ντουλάπας μας! Ορισμένοι από αυτούς;

  • Τα pastel θεωρούνται χρώματα τα οποία προκαλούν την χαλάρωση, αλλά και την απελευθέρωση όσον τα προτιμούν στον χώρο ή στο ντύσιμό τους.
  • Σύμφωνα με τους ειδικούς, διαθέτουν ανακουφιστική και καταπραϋντική δράση η οποία μόνο θετικές σκέψεις μπορεί να προκαλέσει.
  • Επιπλέον, ταυτίζονται με την υγεία και τη νεότητα (ειδικά η ροζ απόχρωση) – κάτι το οποίο ξεκινάει πολλά χρόνια πριν (ναι, προτού ακόμα αρχίσει το ροζ να θεωρείται κατεξοχήν… «κοριτσίστικο» χρώμα – αλλά γι’ αυτό θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή…).

Αυτοί, είναι οι πιο βασικοί λόγοι για να βάλουμε στη ζωή μας τα pastel. Υπάρχει, όμως, και ένας ακόμα πιο σημαντικός. Ποιος είναι αυτός; Μα, φυσικά, γιατί μας αρέσουν! Γεμίζουμε, λοιπόν, τα καλάθια μας με pastel νήματα, ξετρυπώνουμε παλιά ρούχα στις συγκεκριμένες αποχρώσεις τα οποία  δεν φοράμε πια, εφοδιαζόμαστε με διάφορα χρώματα και ξεκινάμε να δημιουργούμε όμορφα αντικείμενα, χειροποίητα διακοσμητικά και οτιδήποτε άλλο μπορούμε να φανταστούμε για τα μικρά μας, για εμάς, αλλά και για ολόκληρο το σπίτι!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s