Πολύχρωμο δωμάτιο, έξυπνο παιδί!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιλογή ενός χρώματος μπορεί να έχει αντίκτυπο όχι μόνο στη ψυχολογία, αλλά και στην σχολική απόδοση των παιδιών. Μάλιστα, το κάθε χρώμα επηρεάζει με το δικό του διαφορετικό τρόπο την ψυχολογία μικρών και μεγάλων. Έρευνες που διεξήχθησαν κατά καιρούς, βοήθησαν τους ειδικούς να συνδέσουν χρώματα και συναισθήματα, δίνοντας μας έτσι μια ιδέα για το πώς θα θέλαμε να χρωματίσουμε το δωμάτιο των μικρών μας. Τα αποτελέσματα στα οποία κατέληξαν; Έχουμε και λέμε…

  • Το κόκκινο –όπως και το πορτοκαλί σε μικρότερο βαθμό όμως– αυξάνει τους παλμούς, διεγείρει τον εγκέφαλο και ξεσηκώνει τα «πνεύματα».
  • Ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα έχει το μπλε, το πράσινο, το ροζ και γενικότερα οι παλ αποχρώσεις οι οποίες βοηθούν τα παιδιά να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν.
  • Τέλος, μια πρωτότυπη και ταυτόχρονα δημιουργική πρόταση για ένα σημείο του παιδικού δωματίου, αποτελεί και η τεχνική του μαυροπίνακα –η οποία τώρα πια εφαρμόζεται μέσω ειδικής βαφής– σε ένα κομμάτι τοίχου.

Χρώμα και IQ: Κι όμως συνδέονται!

Ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου Κολούμπια δηλώνουν με σιγουριά ότι «το χρώμα ενισχύει την απόδοση». Επιστήμονες μάλιστα, διεξήγαγαν τεστ IQ σε ένα σύνολο παιδιών μέσα σε αίθουσες διαφορετικών χρωμάτων. Ο μέσος όρος των απαντήσεων όσων βρισκόντουσαν σε αίθουσες χρώματος γαλάζιου, κίτρινου, λαχανί ή πορτοκαλί ήταν γύρω στο 12%, ενώ όσα παιδιά βρισκόντουσαν σε μαύρες, καφές ή λευκές αίθουσες είχαν αρκετά χαμηλότερα ποσοστά.

Μια ματιά στη νέα συλλογή του maisonsdumonde.com, αρκεί για να πάρετε ιδέες σχετικά με το πώς μπορείτε να βάλετε το χρώμα στη ζωή τους, ανεβάζοντας με αυτό τον τρόπο τη διάθεσή τους και «ξυπνώντας» το μυαλουδάκι τους!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s