Story Stones

Ένας διαφορετικός τρόπος μυθοπλασίας έχει αρχίσει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στο εξωτερικό. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό τρόπο αφήγησης παραμυθιού ο οποίος πηγάζει μέσα από εικόνες ζωγραφισμένες ή κολλημένες επάνω σε βότσαλα. Όλες μαζί, σχηματίζουν μία θεματική ενότητα και παροτρύνουν τα παιδιά να πλάσουν τη δική τους φανταστική ιστορία. Κάπως έτσι, ένα παιχνίδι σκέψεων και λέξεων ξεκινάει και οδηγεί τα παιδιά σε υπέροχους κόσμους βγαλμένους από τη φαντασία. Τα οφέλη της συγκεκριμένης δραστηριότητας; Πολλά!

 • Δίνει “τροφή” και ενεργοποιεί τη φαντασία του παιδιού.
 • Το παροτρύνει να εκφραστεί χρησιμοποιώντας διάφορες λέξεις και προτάσεις, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο το λεξιλόγιό του.
 • Κρατά σε εγρήγορση το ενδιαφέρον του παιδιού, αφού το προκαλεί όχι μόνο να σκεφτεί τη συνέχεια της ιστορίας, αλλά και να ακούσει προσεκτικά όλα όσα λένε οι “συμπαίκτες” του προκειμένου να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος.
 • Το ωθεί να πάρει πρωτοβουλία αποφασίζοντας γα τη ροή του παραμυθιού. Επιπλέον, δεν βαριέται μιας και η ιστορία μπορεί να αλλάζει κάθε φορά που τα βότσαλα βγαίνουν από το πουγκάκι τους…
 • Του χαρίζει την ελευθερία να διαμορφώσει την πλοκή όπως εκείνο επιθυμεί.
 • Εκτός από τη φαντασία, ενεργοποιεί ταυτόχρονα τη δημιουργικότητα, την ερευνητική διάθεση και την όρεξη του παιδιού να επεξεργαστεί και να γνωρίσει τον κόσμο μέσα από ευχάριστες και “φιλικές” εικόνες, κατάλληλες για την ηλικία του.
 • Τέλος, το φέρνει πιο κοντά στους “συμπαίκτες” του, καλλιεργεί την υπομονή του (αφού περιμένει τη σειρά του προκειμένου να συνεχίσει την ιστορία), ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μία όμορφη οικογενειακή δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους.

Τι θα χρειαστούμε για να συνθέσουμε το kit της κάθε ιστορίας;

Στην εικόνα που ακολουθεί, έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειαζόμαστε προκειμένου να δημιουργήσουμε τις δικές μας “Story Stones”.

diy_stone_stories1

Τα βασικά υλικά μας, είναι τα βότσαλα και τα αυτοκόλλητα που θα κολλήσουμε επάνω, τα οποία θα πρέπει να συνθέτουν μία θεματική ενότητα π.χ. η Ζωή στη Φάρμα, τα Ζώα της Ζούγκλας, Βόλτα στο Δάσος, κ.ο.κ. Μετά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη επιπλέον κόλλα προκειμένου να σταθεροποιηθούν ακόμα περισσότερο τα αυτοκόλλητά μας και λίγο βερνίκι για να χαρίσουν έξτρα λάμψη στα βότσαλά μας. Τέλος, ένα πουγκάκι θα μας βοηθήσει να μην τα χάσουμε και να τα έχουμε χωρισμένα ανά θεματική ενότητα. Έτσι, θα μπορούμε ανά πάσα στιγμή να τα χρησιμοποιήσουμε και να πλάσουμε τις δικές μας πρωτότυπες ιστορίες.

This slideshow requires JavaScript.

Αν η ιδέα σας αρέσει, δε μένει παρά να συγκεντρώσετε τα υλικά και να την υλοποιήσετε. Αν πάλι δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να διαλέξετε τη θεματική ενότητα που σας αρέσει και να αναλάβουμε εμείς να την “μεταφέρουμε” επάνω στα βότσαλα και να σας τη στείλουμε έτοιμη μέσα στο πουγκάκι της! Παρακάτω, θα βρείτε τις διαθέσιμες θεματικές ενότητες οι οποίες, φυσικά, ανανεώνονται συχνά βάσει της εποχής και… της φαντασίας μας 😉

 • Τα Ζωάκια της Φάρμας
 • Τα Ζωάκια της Θάλασσας I
 • Τα Ζωάκια της Θάλασσας II
 • Πηγαίνουμε Camping I
 • Πηγαίνουμε Camping II
 • Game of Thrones
 • Τα Ζωάκια του Δάσους I
 • Τα Ζωάκια του Δάσους II
 • Τα Ζωάκια της Ζούγκλας
 • Το Νησί των Πειρατών
 • ZOOperheroes

This slideshow requires JavaScript.

*Αυτές είναι κάποιες ενδεικτικές εικόνες. Το ύφος (γραφιστικά) των στοιχείων είναι το ίδιο, απλά κάποια στοιχεία μπορεί να διαφέρουν (π.χ. μπορεί να χρησιμοποιηθούν κάποια άλλα ζωάκια τα οποία δεν φαίνονται στη συγκεκριμένη λήψη της κάθε ενότητας). Ωστόσο, προτού προχωρήσουμε στην υλοποίηση, μπορούν να σας αποσταλούν τα στοιχεία για την τελική έγκριση. Οι εικόνες έχουν υποστεί ειδική (copyright protected) επεξεργασία, η οποία δεν θα υπάρχει επάνω στο τελικό προϊόν. Στα βότσαλα θα φαίνονται με ευκρίνεια τα στοιχεία της κάθε ιστορίας στην αρχική τους μορφή, χωρίς τη συγκεκριμένη επεξεργασία. Κάθε πουγκάκι μπορεί να περιέχει από 10 έως 15 βοτσαλάκια.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος, τον χρόνο παράδοσης και την αποστολή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το “Cotton&Wool” μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στο πεδίο “Contact”, πάνω δεξιά στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s