Αναζητώντας την τέλεια στολή…

Σταχτοπούτα ή πριγκίπισσα του δάσους; Ιππότης ή… Superman; Έφτασε η στιγμή να διαλέξουμε την τέλεια στολή! Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που, αν μπορούσαν να ντύνονται κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, σίγουρα τα παιδιά μας θα είχαν μία ντουλάπα στο δωμάτιό τους μόνο για τα αποκριάτικα. Επειδή, όμως, αυτό δεν ακούγεται –και δεν είναι!– και τόσο λογικό, σίγουρα θα πρέπει να καταλήξουμε σε μία μόνο στολή. Για να το καταφέρουμε…

  • Κάνουμε μια βόλτα… στα παραμύθια!
    Ξεφυλλίζουμε παρέα με τα παιδιά τα αγαπημένα τους βιβλία και ξεπατικώνουμε ιδέες παρατηρώντας έναν προς έναν τους πρωταγωνιστές των παραμυθιών.
  • Ρίχνουμε μια ματιά στα μαγαζιά.
    Έτσι, μπορούμε να πάρουμε αρκετές ιδέες και να δοκιμάσουμε ό,τι μας γυαλίζει.
  • Βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει!
    Και συγκεκριμένα, τη φαντασία του μικρού μας. Παίρνουμε χαρτί και μολύβι και του ζητάμε να μας περιγράψει την τέλεια στολή όπως εκείνο τη φαντάζεται. Αν η ηλικία του το επιτρέπει, το παροτρύνουμε να τη ζωγραφίσει. Επόμενο βήμα; Να του ετοιμάσουμε μια μοναδική, χειροποίητη στολή η οποία δεν θα μοιάζει με τη στολή κανενός άλλου παιδιού!

Extra Tip: Όσο μπορούμε (με διακριτικό τρόπο) δεν αφήνουμε το μικρό μας να παρασύρεται από τις τάσεις της εποχής – ειδικά όταν αυτές προωθούν ήρωες βίας. Μέσω της συζήτησης και των λογικών επιχειρημάτων, προτείνουμε στο παιδί μας εναλλακτικές. Μία από αυτές, σίγουρα θα καταφέρει να ικανοποιήσει τα γούστα του. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν του επιβάλουμε να ντυθεί αυτό που θέλουμε εμείς.

 

(Με τη συνεργασία της ψυχολόγου Ειρήνης Μπίρμπου. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Παιδί & Νέοι Γονείς» και στην ιστοσελίδα happymom.gr)  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s