Απόκριες… μετά μουσικής!

Απόκριες δίχως μουσική δεν γίνεται. Μουσική, πάλι, χωρίς μουσικά όργανα επίσης δε νοείται! Ένα εργαστήρι μουσικών οργάνων λοιπόν, θα σας λύσει τα χέρια! Τι θα χρειαστείτε; Χαλικάκια, λίγο ρύζι, φακές και… φασόλια! Όχι, δεν θα μαγειρέψετε… Θα τα χρησιμοποιήσετε, όμως, για να γεμίσετε τενεκεδένια κουτάκια και πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να χρωματίσετε με τέμπερες, μεταμορφώνοντάς τα σε υπέροχα μουσικά όργανα! Το παιχνίδι, όμως, δεν τελειώνει εδώ! Γιατί, τι να τα κάνετε τα μουσικά όργανα αν δεν «παράγετε» μουσική; Μια prive συναυλία λοιπόν είναι το αμέσως επόμενο βήμα! Επιστρατεύστε μελωδίες, μουσικές και (φυσικά) τους ήχους των δικών σας οργάνων και στήστε μια άκρως διασκεδαστική παράσταση γεμάτη τραγούδια και χορούς!

Γνωρίζετε ότι…

…η μουσική έκφραση είναι ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» σας για να βοηθήσετε τα μικρά σας να ανακαλύψουν και να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους; Εκμεταλλευτείτε το λοιπόν, και ζήστε απίθανες στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες (ειδικά, μάλιστα, αν τις καταγράψετε στην κάμερα ή αν τις απαθανατίσετε με την φωτογραφική σας μηχανή)!

apokries_mousikh-2

(Με τη συνεργασία της παιδαγωγού Σοφίας Προδρόμου. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Παιδί & Νέοι Γονείς» και στην ιστοσελίδα happymom.gr) 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s