4 (πολύτιμα) tips για κάλο και ασφαλή ύπνο

Κι όμως, υπάρχει τρόπος για να κάνουμε τα όνειρα των μικρών μας ακόμα πιο… γλυκά και –προπάντων!– ασφαλή. Σύμφωνα με τους ειδικούς και τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών που έχουν κατά καιρούς διεξάγει, υπάρχουν τέσσερα απλά (αλλά σημαντικά!) πράγματα τα ποία θα πρέπει να προσέξουμε προτού παραδοθεί το μωρό μας στην αγκαλιά του Μορφέα. Ποια είναι αυτά;

  1. Η ύπτια θέση θεωρείται ως η μόνη ασφαλής θέση ύπνου σύμφωνα με την  Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία.
  2. Είναι σημαντικό το μωρό μας να μην κρυώνει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το… φορτώνουμε με ρούχα και κουβέρτες. Επίσης, απαγορεύεται να καλύπτουμε με τα σκεπάσματα το κεφαλάκι του.
  3. Αναρωτιέστε ποια μπορεί να είναι η καλύτερη θέση για την κούνια του μωρού μας τους πρώτους μήνες της ζωής του; Η απάντηση είναι η εξής: Στο δωμάτιό μας. Έτσι, θα μπορούμε να το προσέχουμε και να είμαστε κοντά του ανά πάσα στιγμή. Η άμεση ανταπόκρισή μας, δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας στο μικρό μας (αλλά και σε εμάς), αφού η αντίδρασή μας στην κάθε του ανάγκη μπορεί να είναι πραγματικά άμεση.
  4. Όσο κι αν μας αρέσουν τα κουκλάκια, τα παιχνίδια και τα μαξιλαράκια, τόσο θα πρέπει να τα κρατήσουμε μακριά από την κούνια του μικρού μας. Είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τη συγκεκριμένη συμβουλή, όσο κι αν αυτή δεν μας επιτρέπει να διακοσμήσουμε λίγο περισσότερο το κρεβατάκι του. Σε αυτή τη φάση της ζωής του, λοιπόν, θα πρέπει να βασιστούμε ΜΟΝΟ στα λευκά είδη προκειμένου να το ομορφύνουμε και όχι στα λούτρινα και τα διακοσμητικά μαξιλάρια.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s