Βάλτε τις μάσκες

Επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο τις γειτονιάς μαζί με τα μικρά σας και προμηθευτείτε όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε για να δημιουργήσετε υπέροχες αποκριάτικες μάσκες! Πολύχρωμα χαρτόνια, κόλες και ψαλίδια, μαρκαδόρους και glitter, τέμπερες, πινέλα και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας! Χωρίστε παρέα τα υλικά σε καλαθάκια, απλώστε τα στον πάγκο της κουζίνας ή στην τραπεζαρία και στήστε ένα αξέχαστο οικογενειακό εργαστήρι κατασκευής μάσκας! Με πατρόν (από κάποιο ειδικό βιβλίο) ή χωρίς (αντλώντας απλά έμπνευση από ένα παιδικό παραμύθι ή… από τη φαντασία σας) ξεκινήστε να φτιάχνετε τη μάσκα των ονείρων σας, την οποία στο τέλος μπορείτε να στολίσετε με πολύχρωμα κουμπάκια, φτερά, κομμάτια από ύφασμα και οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε!

 Γνωρίζετε ότι…

…ένα δημιουργικό εργαστήρι χειροτεχνίας μπορεί να γίνει η αφορμή για να έρθετε ακόμα πιο κοντά στα μικρά σας; Να ακούσετε τις ιδέες και τις σκέψεις τους και να αφουγκραστείτε τα συναισθήματά τους. Επίσης, μέσα από την τέχνη, τα παιδιά καταφέρνουν όχι μόνο να εξωτερικεύσουν κάποια κομμάτια του ψυχικού και συναισθηματικού τους κόσμου, αλλά και να ενεργοποιήσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη λεπτή κινητικότητά τους.

 

(Mε τη συνεργασία της παιδαγωγού Σοφίας Προδρόμου. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Παιδί & Νέοι Γονείς» και στην ιστοσελίδα happymom.gr) 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s