Πετάμε τον χαρταετό μας με ασφάλεια!

Μία από τις πιο αγαπημένες ημέρες των παιδιών πλησιάζει. Αναφερόμαστε στην Καθαρά Δευτέρα η οποία μπορεί να σημαίνει το τέλος της Αποκριάς, μας δίνει τη δυνατότητα, όμως, να ζήσουμε την ανεπανάληπτη εμπειρία του πετάγματος του χαρταετού! Τα περισσότερα παιδάκια τρελαίνονται για την όλη διαδικασία. Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν την οργανώναμε όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις;

Των φρονίμων τα παιδιά… Πως θα θέλαμε να περάσουμε αυτή την ημέρα; Αν θέλουμε να πάμε έξω για φαγητό, καλό θα ήταν να έχουμε κάνει κάποια κράτηση από πριν. Επιπλέον, μια ματιά στο δελτίο καιρού είναι σημαντική ούτως ώστε να γνωρίζουμε αν ο χαρταετός μας έχει (όντως) πιθανότητες να… πετάξει!

Σε περίπτωση κακοκαιρίας… Μπορούμε και πάλι να απολαύσουμε τα σαρακοστιανά μας στην αγαπημένη μας ταβέρνα στην εξοχή, απλά, αν πιστεύουμε πως ο καιρός θα δυσκολέψει το πέταγμα του χαρταετού μας, καλό θα ήταν να προετοιμάσουμε ανάλογα τα μικρά μας ούτως ώστε να μην απογοητευτούν.

Επιλέγουμε τον χαρταετό μας… Θα είναι έτοιμος ή χειροποίητος; Παραδοσιακός ή με κάποιο άλλο… πρωτοποριακό σχήμα; Συζητάμε με τα μικρά μας και φροντίζουμε να τον αγοράσουμε πριν την Καθαρά Δευτέρα. Έτσι, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βρούμε αυτόν που πραγματικά μας αρέσει!

Διαλέγουμε το κατάλληλο μέρος για την… πτήση. Θα πρέπει να βρούμε έναν χώρο ανοιχτό, μακριά από γκρεμούς και καλώδια της ΔΕΗ και ποτέ σε ταράτσες. Αν ο χαρταετός μας πέσει, δεν είναι ανάγκη να πέσουμε κι εμείς μαζί του…

Εξοπλίζουμε κατάλληλα τα μικρά μας… Αν φυσάει πολύ, φροντίζουμε για ένα ζεστό σκουφάκι το οποίο θα προστατεύει τα αυτάκια τους. Προστασία, όμως, χρειάζονται και τα τρυφερά παιδικά χεράκια. Βλέπετε, το σχοινί του χαρταετού μπορεί να προκαλέσει κοψίματα και εγκαύματα από την τριβή στα χέρια των παιδιών. Έτσι, όχι μόνο θα πρέπει να τους δείξουμε πώς να το κρατάνε, αλλά καλό θα ήταν να προνοήσουμε και για ένα ζευγάρι γάντια το οποίο θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τυχόν μικρο-τραυματισμούς. 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s