Μη θυμώνεις! Υπάρχει λόγος…

…και μάλιστα όχι ένας, αλλά πολλοί! Κράτησε την ψυχραιμία σου λοιπόν και πέτυχε πολλά περισσότερα απ’ όσα θα πετύχαινες αν έδειχνες τα δόντια σου σε όσους σε προκαλούν!

Βλέπεις, η ικανότητα και… η αποφασιστικότητα να κρατήσεις την ψυχραιμία σου όταν όλα σε σπρώχνουν να βγεις εκτός εαυτού, μπορεί να σε αποζημιώσουν με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ανακάλυψε, λοιπόν, τα οφέλη της ψυχραιμίας και κλείσε τα μάτια, τα αφτιά και… το στόμα σου όταν το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να το ανοίξεις και να μην ξέρεις τι λες!

Γλιτώνεις τη ντροπή! Όσο δίκιο και να έχεις, πίστεψέ με θα το χάσεις αν αρχίσεις να ωρύεσαι! Μπορεί για κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου (εντάξει, ίσως και λίγο περισσότερο) να μοιάζει σωστό, τα φαινόμενα όμως απατούν! Είναι σαφώς καλύτερα, λοιπόν, να μείνεις ψύχραιμη και να δώσεις τόπο στην οργή – τουλάχιστον φαινομενικά…

Εκνευρίζεις τον «αντίπαλο»! Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα για κάποιον που σε προκαλεί από το να του δείξεις την αδιαφορία σου και να μη του δώσεις τη χαρά να σε δει να χάνεις τον έλεγχο. Συγκρατήσου, λοιπόν, και προτίμησε να «ξεσπάσεις» στον ώμο ενός δικού σου ανθρώπου – έτσι για να «το βγάλεις από μέσα σου»!

Είναι πιο εύκολο να ηρεμήσεις…  Ναι, είναι σίγουρα ευκολότερο να ηρεμήσεις αν δεν αντιδράσεις, παρά να βρεις την ηρεμία σου μετά από έναν ομηρικό καβγά ο οποίος θα γυρίζει ξανά και ξανά στη σκέψη σου. Οι βαθιές ανάσες σε αυτό το σημείο έχει αποδειχτεί ότι βοηθάνε πολύ. Πρόσεξε: Βοηθάνε πολύ προτού χάσεις τον έλεγχο, γιατί μετά θα πρέπει σίγουρα να πάρει πολλές περισσότερες!

Βοηθάς στον περιορισμό της κορτιζόλης. Όταν θυμώνουμε, στο σώμα μας απελευθερώνεται μία ορμόνη η οποία ονομάζεται κορτιζόλη. Η εν λόγω ορμόνη, μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό σου αν παραμείνει ή αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Όπως και να το κάνουμε, η ένταση, το άγχος και το στρες δεν θεωρούνται και οι καλύτεροι φίλοι της καρδιάς και γενικότερα της υγείας μας.

Αποχαιρετάς τον πονοκέφαλο.  Η πίεση που μπορεί να προκαλέσει μια ενδεχόμενη έκρηξη θυμού, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε έναν δυνατό πονοκέφαλο. Έχε στο νου, λοιπόν, πως ο πονοκέφαλος αυτός μπορεί να μη φύγει τόσο γρήγορα όσο έκανε να εμφανιστεί. Γιατί να μην το αποφύγεις, λοιπόν, κρατώντας την ψυχραιμία σου; 

 

(Δημοσιεύθηκε στο happymom.gr)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s