Πιο νευρικά τα μωρά που θηλάζουν;

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, όμως, οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Κέμπριτζ βάλθηκαν να αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά των μωρών που θηλάζουν και κατέληξαν πως εξαιτίας του θηλασμού τείνουν να γίνονται πιο ευέξαπτα από εκείνα που δεν θηλάζουν, να κλαίνε περισσότερο και να γελάνε λιγότερο… Η γνώμη μας; Σαφώς κι ένα μωράκι μπορεί να κλάψει πιο συχνά εφόσον θηλάζει (μιας και μπορεί να πεινάσει γρηγορότερα) πρόκειται, όμως, για μία απολύτως φυσιολογική αντίδραση η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτρέψει τις μανούλες από τον θηλασμό.

Ο θηλασμός, ανέκαθεν ήταν (και παραμένει!) η καλύτερη διατροφή για τα μωρά μας. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να ανησυχούμε ή να παρερμηνεύουμε τη νευρικότητα ή το κλάμα του μωρού μας, μιας κι αυτά είναι τα μόνα όπλα που διαθέτει προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί μας. Όσο για το γέλιο; Πιστέψτε με, το πρώτο χαμογελάκι δεν θα αργήσει να «σκάσει» (κοντά στον δεύτερο μήνα) και θα σας αποζημιώσει για κάθε λεπτό κούρασης και… αϋπνίας!

Και να θυμάστε…: Ο πλέον υπεύθυνος για να συζητήσετε τυχόν απορίες σας όσον αφορά τη διατροφή του μωρού είναι μόνο ο παιδίατρος. Σε αυτόν θα πρέπει να απευθυνθείτε αν κάτι σάς απασχολεί με τα γεύματα, το βάρος ή τη συμπεριφορά του μικρού σας.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s