Ένα υπέροχο Μεγάλο Σάββατο

Όπως και να το κάνουμε, το Μεγάλο Σάββατο είναι μια μέρα «προετοιμασίας», είτε περιμένουμε κόσμο στο σπίτι, είτε σχεδιάζουμε να πάμε εμείς κάπου. Τελευταία ψώνια, τελευταίες ετοιμασίες και λίγος χρόνος για ξεκούραση. Όμως, είναι πολύ σημαντικό να οργανώσουμε την ημέρα μας όσο το δυνατό καλύτερα ούτως ώστε να μας μείνει χρόνος να χαλαρώσουμε, διαφορετικά προβλέπεται να κάνουμε Ανάσταση με… γκρίνια. Προετοιμάζουμε, λοιπόν, τα παιδιά για όλα όσα πρόκειται να κάνουμε το βράδυ – ποιους θα δούμε, πού θα πάμε, τι θα κάνουμε εκεί, τι θα φάμε…

Τι μαθαίνουν τα μικρά μας: Η προετοιμασία του Μεγάλου Σαββάτου είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε σιγά-σιγά στα παιδιά να διαχειρίζονται το χρόνο τους. Από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε και θα πάρουμε το πρωινό μας, μπορούμε να κάνουμε ένα μίνι πλάνο με όλα όσα θα πρέπει να χωρέσουμε μέσα στην ημέρα. Τα τελευταία ψώνια, να βρούμε τα ρούχα μας για το βράδυ, να κάνουμε μπάνιο, να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τις επισκέψεις μας. Έτσι, θα είναι όλα υπό έλεγχο και θα καταφέρουμε (καλώς εχόντων των πραγμάτων) να ελαχιστοποιήσουμε τις γκρίνιες.

Extra tip: Η μαγειρίτσα δεν φημίζεται ως το πιο αγαπημένο φαγητό των παιδιών… Καλό θα ήταν, λοιπόν, να έχουμε προνοήσει έχοντας κάποια εναλλακτική.

 

(Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Παιδί & Νέοι Γονείς» και στο happymom.gr)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s