Κυριακή του Πάσχα με την οικογένειά μας

Φαγητό, τραγούδια, χορός και πολύς κόσμος! Αυτά επιφυλάσσει το μενού για την Κυριακή του Πάσχα και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε στο έπακρο! Το γλέντι αυτό θα μείνει σε όλους μας αξέχαστο!

Τι μαθαίνουν τα μικρά μας: Αλήθεια, τι μπορούν να μάθουν τα παιδιά μέσα από ένα μεγάλο οικογενειακό τραπέζι; Οι οικογενειακές-φιλικές συνευρέσεις είναι πολύτιμες για τα παιδιά, αφού, μέσα από αυτές έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με άλλους ανθρώπους, ίσως και με άλλα παιδάκια με τα οποία θα πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται, να μοιράζονται πράγματα, να παίζουν. Αυτή, είναι η ιδανική περίσταση για να εφαρμόσουν όλους τους κανόνες ευγενείας που τους έχουμε μάθει και, φυσικά, να προσφέρουν τη βοήθειά τους π.χ. στο συμμάζεμα του τραπεζιού, στο μοίρασμα των γλυκών, κ.λπ. Όλα αυτά μαζί, αποτελούν αναμφισβήτητα ένα σημαντικό βήμα για την κοινωνικοποίηση των παιδιών μας.

Extra tip: Είναι πολύ σημαντικό να παρακινούμε τα παιδιά να είναι ευγενικά με τον κόσμο γύρω τους, σε καμία περίπτωση όμως, δεν χρειάζεται να τα πιέζουμε να αγκαλιάζουν και να φιλάνε τους πάντες…

 

(Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Παιδί & Νέοι Γονείς» και στο happymom.gr)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s