Μεγάλη Παρασκευή, η ημέρα του Χριστού

Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει στο τέλος της. Χαρακτηριστικό της ημέρας αυτής, είναι ο Επιτάφιος τον οποίο όλοι ακολουθούμε κρατώντας ένα κεράκι ή το φαναράκι μας. Άραγε τα μικρά μας καταλαβαίνουν τι ακριβώς γίνεται; Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ιδανική μέρα για να καθίσουμε ήρεμα κοντά τους και να τους διηγηθούμε την ιστορία του Χριστού. Να τους εξηγήσουμε τι συμβολίζει η σταύρωση, ο Επιτάφιος και η Ανάσταση…

Τι μαθαίνουν τα μικρά μας: Εξιστορώντας στα παιδιά την ιστορία του Χριστού, μπορούμε παράλληλα να τους περάσουμε πολλά μηνύματα και να τους μιλήσουμε για κάποιες από τις σημαντικότερες αξίες της ζωής… Την αγάπη, τη θυσία, τη συγχώρεση. Κάποια απλά παραδείγματα δοσμένα με απλές λεξούλες αρκούν για να καταλάβουν τα μικρά μας όλα όσα θέλουμε να τους πούμε.

Extra tip: Ένα εικονογραφημένο βιβλίο μπορεί να κάνει την αφήγησή μας ακόμα ευκολότερη, πιο κατανοητή και πολύ πιο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά. Δε μένει, λοιπόν, παρά να επισκεφτούμε παρέα ένα βιβλιοπωλείο και να διαλέξουμε το κατάλληλο βιβλιαράκι για την ηλικία του.

 

(Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Παιδί & Νέοι Γονείς» και στο happymom.gr)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s