Μια… δημιουργική Μεγάλη Τετάρτη

Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνει τη Μεγάλη Τετάρτη μέρα φαντασίας και δημιουργικότητας, η απάντηση είναι μία: Το οικογενειακό εργαστήρι που πρόκειται να στήσουμε στο σαλόνι ή τη βεράντα (αν ο καιρός το επιτρέπει) του σπιτιού μας. Το θέμα του; Οτιδήποτε πασχαλιάτικο! Ένα φαναράκι για τον μπαμπά, μια χειροποίητη λαμπάδα για τον παππού ή τη γιαγιά, ένα ανοιξιάτικο καδράκι ή ένα καλάθι με καλούδια. Τι θα χρειαστούμε; Αστείρευτη φαντασία, μπόλικη διάθεση και όρεξη για δημιουργία! Εκτός από αυτά, θα χρειαστούμε και κάποια υλικά, όπως χαρτόνια και πατρόν για το φαναράκι μας. Ένα χρωματιστό κερί (λαμπάδα), λίγο σχοινί το οποίο θα δέσουμε γύρω της και διάφορα μικροαντικείμενα όπως, κοχυλάκια, μολυβάκια, χαντρούλες, καραμελίτσες, αποξηραμένα λουλουδάκια τα οποία μπορούμε να κολλήσουμε πάνω στο τυλιγμένο σχοινί χρησιμοποιώντας το ειδικό πιστόλι με κόλλα σιλικόνης (αυτή είναι δουλειά μόνο για μεγάλους!). Τέλος, έναν καμβά-τελάρο και λίγες τέμπερες για το καδράκι μας. Όσο για το καλαθάκι; Σοκολατένια αβγουλάκια, μικροσκοπικά παπάκια, λουλούδια, κουλουράκια και λίγο άχυρο για βάση είναι όλα όσα θα πρέπει να έχουμε για να το φτιάξουμε.

Τι μαθαίνουν τα μικρά μας: Μέσα από τις χειροτεχνίες τα παιδιά εξασκούν τη λεπτή κινητικότητά τους. Καλλιεργούν την αισθητική τους και ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Μαθαίνουν πως είναι φτιάχνεις κάτι για να το προσφέρεις σε εκείνους που αγαπάς. Ανακαλύπτουν την υπομονή και την επιμονή προκειμένου να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Extra tip: Μια χειροποίητη καρτούλα γεμάτη ευχές η οποία θα συνοδεύει το πασχαλιάτικο δωράκι μας είναι κάτι το οποίο οι παραλήπτες σίγουρα θα εκτιμήσουν.

 

(Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Παιδί & Νέοι Γονείς» και στο happymom.gr)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s